DSÖ Türkiye Temsilciliği işbirliği ve Ruhsal Engelli Bireyler için Sosyal İçerme Projesi kapsamında, Ankara ilinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde aktif hizmet alan tüm TRSM hastalarına ve erişkin psikiyatri kliniklerinden taburcu olan hastalara Ocak-Mart 2024 tarihleri arasında Ruh Sağlığı Hasta Deneyimi Anketi uygulanarak veri toplama süreci gerçekleştirilmiştir.
HCQO programı aracılığıyla toplanan veriler, OECD ülkeleri arasında ruh sağlığı bakımında iyileştirme gerektiren alanları belirlemede ve en iyi uygulamaların paylaşımını teşvik etmede önemli bir rol oynamaktadır. Hasta deneyimi anketleri, sağlık politikalarını belirlemek, hizmetlerin kalitesini artırmak ve hastaların gereksinimlerine daha etkin bir şekilde yanıt verebilmek amacıyla kullanılmaktadır. Hastaların deneyimlerini ölçmek ve analiz etmek, sağlık sisteminin insan odaklı ve etkili olmasında yol gösterici olmaktadır.
Uygulanan anket verilerinin analizi tamamlanmış olup ilgili kurumlara geri bildirim yapılması amacıyla 24 Aralık 2024 tarihinde Ankara ilinde DSÖ Türkiye Temsilciliği işbirliğinde “Ruh Sağlığı Hasta Deneyimi Anketi Sonuç Toplantısı” düzenlenmiştir.
Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastaneleri Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Boylam Psikiyatri Hastanesi, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve DSÖ Türkiye Temsilciliği Proje ekibine anket uygulama sürecine katılım ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.
Anket uygulama sürecinin Sağlıkta Kalite Sistemi çalışmalarına faydalı olmasını temenni eder, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz.